Katalog przepisów

„Schabowy” z indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Sznycle z indyka ubij pięścią przez folię.
    2. Kajzerki zetrzyj na drobnej tarce i upewnij się, że nie ma większych kawałków.
    3. Do dwóch rozbełtanych jajek dodaj pieprz i sól.
    4. Rozbite kotlety obtocz w mące, a następnie w jajku i w bułce tartej.
    5. Na rozgrzaną patelnię wlej połowę oleju i smaż dwa kotlety przez ok. 2 minuty, przewracając je w międzyczasie.
    6. Wylej olej, przetrzyj patelnię ręcznikiem papierowym i powtórz proces.
    7. Serwuj z ziemniaczkami przyszykowanymi według swoich preferencji oraz z ulubionym dodatkiem w postaci kapusty zasmażanej, mizerii lub startej marchewki skropionej cytryną.

    Smacznego!