Katalog przepisów

Polędwiczka z indyka pod chrupiąca chmurką

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Składniki:
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
    2. Polędwiczkę natrzyj solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony.
    3. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż do zeszklenia na łyżce oleju.
    4. Wygrzeb z bułek miąższ i zmieszaj go z cebulką oraz musztardą.
    5. Posmaruj olejem naczynie żaroodporne i umieść w nim polędwiczkę, a na niej ułóż masę musztardową. Piecz ok. 30 minut.
    6. Serwuj z ziemniaczkami oraz mizerią, posyp koperkiem. Możesz dodać jeszcze szybki sos z pieczarek dla urozmaicenia smaków.

    Smacznego!