Katalog przepisów

Polędwiczka w boczku

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 1 polędwiczka z indyka
  • 7-8 plastrów boczku
  • 4 gałązki świeżego tymianku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem.
    2. Polędwiczkę natrzyj listkami świeżego tymianku, owiń plastrami boczku i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 1h.
    3. Jeśli masz taką opcję w piekarniku, grilluj jeszcze przez 10 minut.
    4. Pokrój w grubsze plastry i serwuj jako danie główne, lub po ostygnięciu pokrój w cienkie plastry i jedz na kanapkach.

    Smacznego!