Katalog przepisów

Gruszka faszerowana indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Składniki:
  • 200 g Mięsa z indyka na kotlety Samo dobro
  • 80 g serka mascarpone
  • 1 nieduża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 duże gruszki
  • garść estragonu
  • 100 g gotowego ciasta francuskiego
  • 50 g płatków migdałów
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/4 szklanki glazury balsamicznej
  • sól i pieprz duża cebula
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

     

    1. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
    2. Dodaj mięso z indyka na kotlety, dopraw solą i pieprzem. Podsmaż do zarumienienia.
    3. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
    4. Lekko ostudzone mięso wymieszaj z serkiem mascarpone i świeżym estragonem.
    5. Gruszki przetnij w poprzek i zrób w nich zagłębienie, w którym umieść farsz. Zamknij gruszkę i owiń ją paskami z ciasta francuskiego.
    6. Piecz przez 30 minut.
    7. Serwuj z glazurą balsamiczną i płatkami migdałów.

    Smacznego!

Tagi