Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Ogórka pokrój wzdłuż w grube słupki, cebulę w piórka, a suszone pomidory w paski.
Musztardą posmaruj kotlety, przy jednej krawędzi ułóż ogórka, pomidory, pół cebuli i zawiń. Zabezpiecz wykałaczką.
Rozgrzej olej na patelni i ułóż na niej zrazy. Obsmaż je do zarumienienia z każdej strony, a następnie dodaj resztę cebuli. Wlej wino i duś przez 5 minut.
Dodaj łyżkę miodu i tymianek. Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut.
Serwuj z ziemniaczkami puree i ulubioną surówką lub duszoną kapustką. Pamiętaj o wyjęciu wykałaczek przed spożyciem!