Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę i ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę lub dowolnie.
W garnku, na niewielkim ogniu, rozpuść masło i wrzuć gulaszowe mięso z indyka. Po lekkim zarumienieniu się mięsa dorzuć posiekaną cebulę, a następnie czosnek i podsmaż jeszcze ok 1,5 minuty.
Po tym czasie dosyp mąkę i dokładnie obtocz mięso w mące, dbając by się nie przypaliło. Po uzyskaniu lekkiej zasmażki dolej bulion i wymieszaj. Dodaj pół garści liści szałwii oraz ziele angielskie. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut.
Następnie dodaj marchewkę oraz ziemniaki i gotuj przez kolejne 15 minut.