Chrupiące paluszki z indyka
-
Wykonianie:
- Mięso namocz w maślance przez 2 h (w lodówce).
- Zmieszaj mąkę z czosnkiem, papryką, solą, pieprzem, mąką kukurydzianą i ewentualnie pieprzem cayenne.
- Kawałki indyka obtocz w mące z przyprawami, lekko uciskając w dłoniach, a następnie otrzep je z nadmiaru mąki na sitku.
- Na żeliwnej patelni rozgrzej olej do temperatury 175°C i smaż mięso przez ok. 7 min.
- Przełóż je do osuszenia na papierowy ręcznik.
- Serwuj z majonezem wymieszanym z pastą wasabi.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Koziołki w piekiełku
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Kofta z mielonego mięsa indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Afro
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol