Katalog przepisów

Smażony ryż z indykiem i warzywami

Autor: admin
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 1 op. Paluszków z indyka
  • 1 szt. średniej marchewki
  • 1 szt. pora
  • 1/2 szt. czerwonej papryki
  • 3 g ostrej papryki
  • 30 ml sosu sojowego
  • 10 g cukru
  • 200 g ugotowanego ryżu
  • 15 ml oleju
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • WYKONANIE:

     

    1. Marchewkę i pora pokrój w cienkie talarki, a indyka i paprykę w kostkę.
    2. Na woku rozgrzej olej i obsmaż marchewkę wraz z doprawionym solą i pieprzem indykiem.
    3. Po 2 minutach dołóż paprykę, dolej sos sojowy wraz z cukrem oraz papryką ostrą i dodaj na patelnię ryż oraz pora.
    4. Smaż 3 minuty.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy