Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Na rozgrzany olej wrzuć kmin rzymski i płatki chilli, lekko podsmaż.
Dodajemy mięso mielone i smaż aż się zarumieni, dodając przed końcem smażenia pokrojony czosnek.
W międzyczasie pokrój w kosteczkę mango i awokado (skrop je od razu limonką), cebulę.
Wydobądź pestki granatu, przekrój pomidorki i oliwki, poszatkuj dymkę i kolendrę. Wszystkie te składniki zmieszaj z mięsem i ułóż na liściach opłukanej sałaty. Możesz dodatkowo skropić je limonką. Serwuj w gorące dni:)