Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Suszone pomidory pokrój na małe paseczki, posiekaj drobno bazylię, cebulę oraz czosnek. Suchą kajzerkę̨ namocz w mleku.
Mięso przełóż do miski i dodaj jajko oraz namoczoną kajzerkę̨. Po wymieszaniu dodaj bułkę̨ tartą, pieprz cayenne, a następnie pomidory suszone, bazylię, cebulkę̨ i czosnek. Wymieszaj dokładnie.
Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem. Nabierz mięso łyżką̨ stołową, ułóż na nim mozarellę i uformuj kuleczki – powinno wyjść́ 12. Ułóż je w naczyniu i posmaruj olejem przy pomocy pędzla.
Piecz ok. 15 minut i dolewaj do naczynia bulionu drobiowego.
Serwuj z ulubionymi dodatkami, my polecamy pulpety z makaronem zmieszanym z sosem z warzywami i parmezanem.