Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Wlej 450 ml kwasu do brytfanny i dodaj rozgniecione ząbki czosnku.
Golonki natrzyj solą i pieprzem oraz natnij skórę w trzech miejscach po obydwu stronach. Ułóż je w brytfannie wierzchem do dołu i odstaw do lodówki na minimum 3 h.
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Piecz 25 minut, następnie odwróć golonki, posmaruj je przy pomocy pędzla mieszanką oleju, reszty kwasu chlebowego i miodu, oraz dorzuć gałązkę rozmarynu. Piecz kolejne 20 minut.