Katalog przepisów

Gulasz węgierski z indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 400 g Mięsa z uda indyka na gulasz Samo dobro
  • 4 papryki spiczaste
  • 2 cebule cukrowe
  • 7 większych pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju lub smalcu z gęsi
  • 150 ml czerwonego wina wytrawnego
  • mąka do obtoczenia mięsa
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Pokrojonego w kostkę indyka obtocz w mące i podsmaż na tłuszczu na dnie głębokiego garnka.
    2. Dorzuć pokrojoną w piórka cebulę i po zeszkleniu dodaj czosnek.
    3. Pokrój paprykę i pieczarki, a potem wrzuć do garnka. Dodaj koncentrat pomidorowy, słodką paprykę w proszku i podlej odrobiną wina (opcjonalnie).
    4. Dusić pod przykryciem przez co najmniej godzinę.
    5. Serwuj z puree z ziemniaków i posyp natką pietruszki.

    Smacznego!