Burger z indyka z dynią i frytkami z batatów
-
Wykonanie:
- Pierś z indyka pokrój w plastry, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, a następnie odstaw na 10 minut, by mięso przeszło przyprawami.
- Rozgrzej grillową patelnię lub grill elektryczny, skrop ją oliwą i grillujemy indyka z obu stron, aż będzie złocisty i soczysty.
- Dynię hokkaido pokrój w cienkie plastry, skrop odrobiną oliwy, oprósz solą i grilluj, aż zmięknie i lekko się karmelizuje.
- Cebulę pokrój w piórka, smaż na małym ogniu, aż zmięknie, dodaj cukier i ocet balsamiczny, mieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż stanie się szklista i karmelizowana.
- Bułki przekrój na pół i podgrzej na suchej patelni lub w piekarniku, aby były lekko chrupiące.
- Na spodzie bułki ułóż plaster sera cheddar, następnie warstwę karmelizowanej cebuli, plastry grillowanego indyka, kawałki grillowanej dyni, rozsmaruj łyżeczkę majonezu i przykryj wierzchem bułki.
- Serwuj od razu, najlepiej z frytkami z batatów.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Burgery z indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Burger deluxe z indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol