Katalog przepisów

Czerwona zupa z cukinią i indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Składniki:
  • 250 g makaronu
  • 600 g fileta z piersi indyka
  • 1 l bulionu z kurczaka
  • 1 szt. dużej cebuli
  • 1 szt. dużej zielonej papryki
  • 1 szt. dużej czerwonej papryki
  • 3 szt. cukinii
  • 1 op. koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki rafinowanego oleju rzepakowego
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 5 ząbków czosnku
    1. Podsmaż cebulę (grubo posiekaną) na rafinowanym oleju rzepakowym.
    2. Następnie dodaj czosnek i jeszcze chwilę smaż.
    3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę (bez nasion) i smaż kolejne 5-6 min, uważając aby się nie przypaliło.
    4. Nastepnie wrzuć cukinię i smaż dopóki cukinia nie zmięknie, mieszając od czasu do czasu, pamiętaj aby dodać sól i pieprz.
    5. Na koniec dodaj wywar i przecier, gdy zupa zacznie wrzeć dodaj mięso z indyka pokrojone w kostkę i makaraon.
    6. Zmniejsz temperaturę i jeszcze ok 10 min gotuj wszystko pod przykryciem.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy