Duszona pierś z indyka na kanapkę
-
Wykonanie:
- Pierś z indyka natrzyj solą, pieprzem i majerankiem z każdej strony.
- W garnku dopasowanym do rozmiarów fileta rozgrzej olej i roztop masło. Dodaj ćwiartki cebuli oraz rozgnieciony czosnek w łupinkach.
- Na średnim ogniu obsmaż pierś obłożoną gałązkami tymianku, po 8 minut z każdej strony lub aż będzie rumiana. Wlej bulion, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez około 30 minut.
- Po wyjęciu z garnka poczekaj aż pierś ostygnie ostudzić i pokrój ją w plastry na kanapki (najlepiej smakują z żurawiną).
Smacznego!
Inne przepisy
-
Kanapki z pieczonym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Pieczeń z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 2,5 godz.
Autor: indykpol