Indyk z sosem z awokado, kolendry, limonki i jalapeño
-
Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa. Wykonanie:
- Filet z indyka podziel na 4 porcje.
- Zmieszaj sos sojowy z wyciśniętym czosnkiem oraz kminem rzymskim, natrzyj mięso i marynuj przez całą noc.
- Następnego dnia nagrzej piekarnik do 180⁰C i piecz w naczyniu żaroodpornym natartym olejem pod przykryciem przez 20 minut i kolejne 20 minut bez.
- W międzyczasie zblenduj awokado z sokiem z limonki, świeżą kolendrą, jalapeño, solą i pieprzem.
- Upieczone kawałki fileta ułóż na ryżu i polej sosem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Filet z indyka nadziewany ricottą i pesto z ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Filet z piersi indyka z ryżem, mango i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol