Katalog przepisów

Tajskie żółte curry z indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 300 g paluszków z fileta z indyka
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 żółte lub czerwone marchewki
  • 4 ziemniaki
Pobierz pdf
  • Jeżeli lubisz ostre smaki, możesz dodać pokrojoną papryczkę chilli.

    Wykonanie:

    1. W garnku podgrzej mleko kokosowe, dodaj pastę curry i gotuj, mieszając aż pasta całkowicie się rozpuści.
    2. Do gotującego się wywaru włóż kawałki indyka, całość gotuj 5 minut.
    3. następnie dodaj obrane i pokrojone marchewkę i ziemniaki i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.
    4. Serwuj z ryżem.

    Smacznego!

Tagi

Inne przepisy