Katalog przepisów

Sałatka z indykiem i ananasem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Składniki:
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta słodkiej papryki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 200 g ryżu pełnoziarnistego parboiled
  • 1 szt. średniego ananasa
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 400 g fileta z piersi indyka
Pobierz pdf
  • Składniki na 4-6 osób.

    Prosta i szybka sałatka. Dodanie pełnoziarnistego ryżu sprawia, że potrawa zawiera więcej błonnika pokarmowego oraz syci na dużej.

    WYKONANIE:

    1. Pierś z indyka włóż do wrzącej wody z tymiankiem. Gotuj około 15-20 minut, w zależności od grubości kawałka mięsa.
    2. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    3. Ananas obierz i pokrój w kostkę.
    4. Ugotowane i przestudzone mięso pokrój w kostkę.
    5. Majonez, jogurt i przyprawy dokładnie wymieszaj.
    6. Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy