Zupa à la pho
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
- Skrzydło z indyka włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Zdejmij z gazu, wylej wodę z szumem i opłucz indyka.
- Cebule i imbir obierz i pokrój, wymieszaj z łyżką oleju i wstaw do piekarnika. Piecz do zarumienienia, a nawet lekkiego przypalenia.
- Wszystkie przyprawy wrzuć na patelnię i praż przez minutę, do uzyskania wyraźnego aromatu. Przyprawy możesz umieścić w garnku luzem lub w woreczku z gazy.
- Do garnka włóż również skrzydło z indyka, cebule, imbir i gotuj około 6 h. Po upływie tego czasu dolej sos rybny oraz dopraw solą i cukrem wedle uznania.
- Serwuj z makaronem ryżowym pho (może tez być makaron bun), kiełkami, kolendrą, chilli, kawałkami mięsa ze skrzydła, ćwiartką limonki.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Zupa laksa
Kategoria: Zupy
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa mocy
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol