Katalog przepisów

Zupa z indyka z Tabasco

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka tymianku
  • 75 g zielonej soczewicy
  • 75 g pęczaka
  • 1 l bulionu
  • 1 szt. cebuli
  • 4 łyżki rafinowanego oleju rzepakowego
  • 500 g pomidorów w puszcze
  • 3 szt. marchewki
  • 3 szt. selera naciowego (łodygi)
  • 1 łyżeczka sosu Tabasco
  • 560 g fileta z piersi indyka
Pobierz pdf
  • WYKONANIE:

    Zapraszamy do zapoznania się z naszym sposobem na bulion z indyka,

    który świetnie sprawdzi się w tym przepisie!

    1. Podgrzej rafinowany olej rzepakowy w dużym garnku i przez 7 minut, stale mieszając, smaż pokrojonego w małe kawałki indyka.
    2. Następnie dodaj marchewkę pokrojoną w plastry, posiekaną cebulkę, selera pokrojonego w plastry, pomidory wraz z przecierem, wywar, pęczak, soczewicę, tymianek i majeranek.
    3. Wszystko razem musi się zagotować, następnie dodaj soli i pieprzu do smaku i zmniejsz ogień.
    4. Całość gotuj przez ok. godzinę na bardzo słabym ogniu, do momentu kiedy warzywa i pęczak staną się miękkie.
    5. Na koniec dodaj sos Tabasco i podaj z ciepłym pieczywem czosnkowym lub świeżą bagietką.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy